HVB-IMTC bvba BE 0693.813.779  Benny VAN HEULE   +32 486 82 20 74
HVB
is jouw partner in Handel Van Brouwerij-Ingrediƫnten, Materialen, Techniek en Consultancy
   06/05/2021

Hopverpakkingen YCH 1 kg

Onderstaande hopsoorten van Yakima Chief Hops zijn beschikbaar in 1 kg verpakkingen, dit zowel van de Cryo als de T-90 Pellets.

Amarillo®                                                             
Azacca®
Cascade
Centennial (enkel in T90)
Citra®
Idaho 7®
Mosaic®
Sabro®
Simcoe®
Sorachi Ace
Talus

 

 

   13/04/2021

NIEUW - LALLEMAND NUTRIENT YEASTLIFE O -

ABV YeastLife O™ is het resultaat van intensief onderzoek en ontwikkeling van het brouwproces, met aandacht voor het nutritionele aspect van de gist in gefermenteerde dranken met een hoog suikergehalte en een laag nutriëntengehalte. YeastLife O™ lost niet alleen de voedingsbehoeften op om een trage en vastzittende gisting te voorkomen, maar is ook geformuleerd om een afwijkende smaak te vermijden en het mondgevoel te verbeteren.

 

 

   25/02/2021

AUTHORIZED DISTRIBUTOR YAKIMA CHIEF HOPS - BIO Hop

HVB is aangeduid als de Authorized Distributor partner in de BeNeLux voor Yakima Chief Hops - YCH. Sinds de opstart werkt HVB samen met YCH voor de verdeling van de Amerikaanse hoppen aan de micro-brouwerijen. 

Nieuw: BIO hoppen Amarillo, Ekuanot, Citra, Mosaic, Sabro, Simcoe, Idoha 7 en Centennial van oogst 2020!

                            Afbeeldingsresultaten voor bio logo

Contacteer ons per e-mail: benny.van.heule@hvb-imtc.be voor de reservering van jouw hop oogst 2020.

                                                                  

   25/02/2021

Nieuw - ABV Aromazyme

ABV AROMAZYME

Aromazyme is een voedingsgeschikt enzyme met een sterke glycosidase activiteit, afkomstig van een bepaalde Aspergillus niger stam.

De β-glucosidase enzymes zorgen voor de hydrolyse van de glycosidebindingen in de hop, waardoor monoterpeenalcoholverbindingen en glucose vrijkomen. Het werd ontwikkeld om de complexiteit van het hoparoma en het smaakprofiel van uw bier te verbeteren.

De toepassing van ABV Aromazyme tijdens de vergisting geeft de brouwer de kans om hun hoprendement te verbeteren doordat meer vluchtige aromacomponenten vrijkomen, en zo minder hop hoeven toe te voegen en minder geavanceerde hopvariëteiten moeten gebruiken.

Afbeeldingsresultaten voor aromazyme

   25/02/2021

Nieuw: Polyclar Brewbrite Granules

polyclar™ brewbrite granules - Wort clarifier and beer stabilizer

Polyclar™ Brewbrite stabilizer from Ashland is a highly effective, proprietary wort clarifier and beer stabilizer. It is an optimized composite of purified food-grade carrageenan and specially modified polyvinyl polypyrrolidone (PVPP) making it the ideal upstream, single-addition product for stabilization protection against chill haze and permanent haze.

 

Quantity - 10 kg

   04/12/2020

Barbe Rouge (FR) 2020 is beschikbaar

Sinds kort hebben we volgende hop op voorraad uit Frankrijk: Barbe Rouge T90 - 2020

Barbe Rouge

   16/09/2020

NIEUW: Mobiele schuimtoestellen

De Portable Foam Unit is een drukloze mobiele schuimtank waarvoor enkel persluchttoevoer vereist is. De tank wordt gevuld met schuimproduct en water en aangesloten op perslucht (5-6 bar). De kwaliteit van het schuim kan aangepast worden via een regelventiel. Standaard is de PFT uitgerust met een reinigingsslang voorzien van een vaste RVS bolkraan met schuimnozzel.

In samenwerking met